Ihlamur Fidanı (Açık Köklü)

249.98

Tüm Türkiye'ye Kargo

Geniş Üretim ve Ürün Yelpazesi

Sertifikalı Meyve Fidanları

Açıklama

Güzel kokulu çiçeklerinden dolayı ve bir gölge ağacı olarak yetiştirilir. Doğramacılıkta kıymetli olan beyaz ve hafif bir odun verir. Ihlamur kabuğundaki lifler ip ve kaba dokumalarda kullanılır. Çiçek durumları tıbbi olarak kullanılır. Ihlamur çiçeği yatıştırıcı, idrar verici ve balgam söktürücü olarak çay halinde kullanılır. Ihlamur çiçeği banyosunun da yatıştırıcı bir özelliği vardır.

Toplama ve hazırlama: Çiçeklenmeden sonraki en geç dördüncü güne kadar, çiçekler ve çiçek sapındaki uzun yapraklar, öğlen saatlerinde toplanmalıdır. Bu koşullarda toplanan çiçek ve yapraklar etkinliklerinin doruğuna ulaşmışlardır. Büyük eleklerin üstüne serilerek, gölgede kurutulmalıdır. Kuruduktan sonra ince kıyılıp, hava almayan kaplarda saklanır. Aksi halde kokusunu ve etkinliğini yitirir. Ülkemizde ıhlamur, bütün olarak ve açıkta satışa sunulur. Bu uygulama tümüyle yanlıştır.

Fidan Yaşı: 1

Fidan Boyu: 100 cm ve üzeri

Anaç: Klasik

Hasat zamanı: Haziran sonu – Temmuz başında çiçek açar ve tohum olgunluğu Eylül-Ekim aylarıdır.

İklim istekleri: Ihlamur ağacı ılıman iklimleri sever. Güneş alan yerleri sever, ancak dona karşı çok duyarlıdır.

Toprak istekleri:  Ihlamur; derin, serin yumuşak, besin ve madence zengin, ılımlı humuslu toprakları sever. Kireçli topraklarda da yetişmektedir. Tuzlu topraklardan kaçınır. Donlara ve kuraklığa karşı duyarlıdır.