Böğürtlen, organik asitler, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir bitkidir. Yetişmiş olduğu yer ve bölgelerin sayısı oldukça fazla olduğu için ülkemiz böğürtlen açısından zengin olan bir yerdir. Çeşitli rahatsızlıklara karşı tedavi yöntemi olarak kullanıldığı için, böğürtlenin işlenmiş şekillerini bulabilmek de mümkündür. Uzmanların da sürekli olarak tavsiye etmiş olduğu bir meyve olan böğürtlen, sade tüketimin yanı sıra tatlı ve pastalarda da kullanımı ile bilinir. Ekşimsi tadı sayesinde yiyeceklere oldukça lezzetli bir hale getirmeye fayda sağlar.
Fidan Yaşı: 1
Fidan Boyu: 70 cm ve üzeri
İklim istekleri: Böğürtlen; ılıman iklim meyve türü olmakla beraber yetiştiriciliği belirli ölçülerde suptropik iklim bölgelerinde de yapılabilir. İklim istekleri bakımından fazla seçici olmayan böğürtlenlerin değişik iklim şartlarına kolayca adapte olduğu görülür. Böğürtlen genellikle bol güneşli, rüzgardan korunmuş, hasat zamanı yağmur olmayan, yeterli toprak rutubeti olan ve kışları ılık geçen yerlerde rahatlıkla yetiştirilir.
Toprak istekleri: Böğürtlenin toprak istekleri diğer üzümsü meyvelerden pek farklı değildir. Yüksek ürün elde etmek için orta ağır (kumlu-killi), organik maddece zengin, su tutma kapasitesi yüksek ve iyi drane olabilen topraklar tercih edilir. Böğürtlen yetiştiriciliğinde toprak reaksiyonu bakımından pH değeri yaklaşık olarak 6,5 olmalıdır. Ancak toprak reaksiyonu ekstrem sınırları hariç önemli değildir.